Capsula cu abur si infrarosu | Capsula cu temperatura si infrarosu | Avantaje | Calcul de rentabilitate
 

 

            CAPSULA CU TEMPERATURA SI INFRAROSII

            CE ESTE CAPSULA CU TEMPERATURA SI INFRAROSII?

            Capsula cu temperatura (sauna uscata) si radiatii infrarosii este un aparat care combina spectaculos tehnologia cea mai avansata cu terapiile traditionale, cuprinzand o sursa de radiatii in infrarosu si o sursa de caldura.
            Actiunea combinata a radiatiilor infrarosii si a temperaturii are efecte benefice asupra organismului, pe care le vom prezenta pe larg in continuare.
            Este cunoscut faptul ca soarele este o sursa imensa de energie. Din toate radiatiile pe care le emana, doar o mica parte ating pamantul, restul fiind absorbite de atmosfera. Aceste radiatii contin: radiatii ultraviolete, lumina propriu-zisa si radiatii infrarosii.
            Radiatiile infrarosii se clasifica in trei categorii:
                        - IR-A: unde infrarosii scurte,
                        - IR-A: unde infrarosii medii,
                        - IR-A: unde infrarosii lungi.

            EXISTA DEOSEBIRI INTRE RADIATIILE NATURALE SI CELE ARTIFICIALE?
Caracteristicile radiatiilor generate artificial sunt identice cu cele emanate de soare. In plus, razele artificiale pot fi utilizate dupa preferinta, neconditionat de nici un obstacol, iar lungimile de unda au o reactie optima asupra organismului.

            EFECTELE BENEFICE ALE RADIATIILOR INFRAROSII

            In ultimii 25 de ani, savantii japonezi si chinezi au acumulat multa experienta pe aceasta tema. In Japonia au fost infiintate centre de cercetare a RI. Ca urmare, in intreaga lume se trateaza 35 de milioane de oameni cu aceste raze. De 25 de ani, terapeutii germani folosesc instalatiile cu RI in scopuri fizioterapeutice.
Cercetatorii NASA, dupa experimentele facute in anii 80, au ajuns la concluzia ca radiatiile infrarosii intaresc musculatura inimii. Tot in anii 80, alergarea si aerobicul au fost la moda, scopul acestor forme de sport fiind cresterea pulsului si arderea caloriilor. Pentru a ramane in forma nu este neaparat nevoie sa alergam distante mari, ci sa ardem un numar de calorii prin orice alta modalitate. Din acest punct de vedere, capsula joaca un rol foarte important in controlul greutatii.

            Capsula joaca un rol deosebit in echilibrarea greutatii si intarirea muschilor inimii, aspect important pentru persoanele sedentare, care insa vor sa ramana in forma!
            Un recunoscut specialist in probleme de nutritie, medicul Peavo, afirma:
            “Incalzirea corpului prin radiatii infrarosii stimuleaza si accentueaza metabolismul si creste activitatea organelor sanatoase si procesul de regenerare a
corpului. Bolile cronice si acute ca gripa, raceala, infectiile si reumatismul, se trateaza de la sine.”
            Efecte curative generale:

                        -intarire a sistemului imunitar,
                        -detoxifiere,
                        -celulita,
                        -stari de stress,
                        -tulburari circulatorii,
                        -alergii,
                        -reumatism etc.

            DE CE PREFERAM CAPSULA FATA DE SAUNA TRADITIONALA?

            Sauna este utilizata inca din cele mai vechi timpuri. Potrivit religiilor stravechi, sauna are rol in curatarea sufletului, a psihicului si a corpului omenesc. Aceste traditii provin din Tibet, ajungand in Finlanda prin anii 5000-3000 i.e.n.
            Superioritatea capsulei consta in faptul ca garanteaza o incalzire mai profunda si mai eficienta, deoarece doar 20% din caldura se utilizeaza pentru incalzirea aerului, restul de 80% transformandu-se in temperatura corpului. Capsula provoaca o transpiratie de cel putin doua ori mai mare decat intr-o sauna traditionala, toate acestea la o temperatura mult mai mica. Intr-o sauna traditionala, temperatura ajunge pana la 90-100 grade Celsius, in timp ce temperatura cea mai ridicata a capsulei este de 75 grade C. Aceasta temperatura mai scazuta este mai usor de suportat si mai putin daunatoare pentru sistemul arterial.
            Trebuie luata in considerare si pozitionarea corpului, capsula permitand ramanerea capului in afara spatiului incalzit, ceea ce face temperatura mult mai usor de suportat de catre client.

            CURA DE INFRUMUSETARE

            Capsula ofera o terapie prin caldura si radiatii infrarosii ideala pentru pastrarea naturala a frumusetii.
            In capsula corpul pierde 80% apa si 20% grasime, colesterin, materii toxice dizolvate in grasime, metale grele, acizi.
            Pe parcursul transpiratiei naturale se produce un proces profund de purificare a organismului, din interior spre exterior. Spre deosebire de saunele obisnuite, capsula asigura o transpiratie de 2-3 ori mai intensa

Eficacitate:

            - trateaza impecabil problemele dermatologice: acnee, eczeme, arsuri, psoriasis, rani etc;
            - mareste flexibilitatea pielii, mentinandu-i tineretea;
            - purifica sangele prin eliminarea toxinelor;
            - intensifica si imbunatateste circulatia sanguina;
             - furnizeaza energia pentru autoregenerarea celulelor,
            - mareste flexibilitatea musculara, in medie cu 50% dupa o sedinta;
             - elimina acumularile localizate de grasime si surplusul de apa din tesuturi, tratand astfel celulita;
            - modeleaza corpul si ajuta la slabire;
            - trateaza obezitatea.

                        IMPORTANT!

            Capsula reprezinta o metoda de slabire sanatoasa si sigura, fara diete drastice sau efort fizic epuizant, avand avantajul ca actioneaza pe doua planuri:
                        • Terapia prin caldura trateaza efectele ingrasarii prin eliminarea surplusului de apa din tesuturi, a depunerilor localizate de grasime si aspectului dizgratios de “coaja de portocala”.
                        • Terapia cu radiatii infrarosii actioneaza asupra principalei cauze a ingrasarii: dezechilibrul metabolic. Are ca efect, in timp, reglarea functiilor metabolice ale organismului nostru, inlaturand astfel posibilitatea ingrasarii imediate, odata cu terminarea tratamentului.
            Datorita acestui dublu efect , care permite atat remodelarea corpului, cat si rezolvarea problemelor metabolice si pastrarea siluetei frumoase, putem afirma ca aparatul de tip “capsula” reprezinta optiunea ideala pentru persoanele care doresc sa arate bine si, implicit, pentru centrele de infrumusetare care doresc sa ofere acest tip de servicii!